vrijdag 29 augustus 2008

King James Bible




The Holy Bible; New testament of our Lord and Saviour Jesus Christ; translated out of the original Greek and with the primer translations diligently compared and revisited. - Burgh of Wigtown (Scotland): Glennifer Press, 2000. - 287 p., 42x62 mm.

Zwarte leren band met goudopdruk op voorplat en rug. Zit in een zwart kartonnen doosje met een kopie van het titelblad op het deksel. In het doosje ook een genummerde inleiding. Genummerd exemplaar 551/2000.
Het boekje is gedrukt op 80 grams "wove paper" met een 2-punts crystal clear Times Roman letter. Het drukken duurde meer dan een half jaar.
Deze kleinste uitgave van de King James Bible werd gedrukt naar aanleiding van het millenium jaar met speciale toestemming van de Engelse koningin. Een copie van deze toestemming door de Lord Advocate van Schotland in opdracht van hare majesteit de koningin is opgenomen. Twee exemplaren zijn speciaal gebonden: één voor de koningin en één voor het eerste kind dat in het milleniumjaar in Wigtown zou worden geboren. De opbrengst van de verkoop was bestemd voor ETHIOPAID voor weeshuizen in Addis Abbeba, een klein gedeelte ging naar de restauratie van monumenten in de boekenstad Wigtown.
De Glennifer Press van Ian en Helen MacDonald bestaat al sinds 1968.



Geen opmerkingen: